El minimalisme i la moda

29/10/2020
#readytowear

Que és l'estil minimalista, i com l'apliquem a la moda? Et donem alguns consells per crear un armari càpsula, amb les peces claus de la temporada.

 

Segons el DIEC, el minimalisme és una tendència artística caracteritzada per la simplificació extrema de les formes i l’ús de colors elementals.

El minimalisme fa honor a la sobreconeguda frase que “menys és més”, entenent més com a millor.

El minimalisme es pot aplicar a tot: art, decoració, disseny, moda, i fins i tot als feeds d'instagram.

A aquest post, i com que a Duransisters ens dediquem a la moda, ens centrarem en el minimalisme i la moda.

 

 

La moda minimalista

 

Si volem aconseguir un estil minimalista a l'hora de crear els nostres looks, hem de centrar-nos en els colors neutres, evitar la roba massa ajustada, ja que va en contra de l'aire despreocupat d'aquest estil, així que optem per una roba més solta, o oversize, i per exemple pantalons tipus jogger o slouchy.

Com hem comentat abans, l'estil minimalista utilitza teixits naturals, per tant la roba pot ser 100% sostenible, prioritzar la qualitat a la quantitat i dir adéu al fast fashion i a tot l'impacte mediambiental que el seu consum implica.

A més, l'estil minimalista va molt lligat amb el moviment #readytowear, és a dir, que pots tenir el teu estil únic i atemporal.

L'armari càpsula

 

És un armari amb poca roba, però ben escollida. Això no vol dir vestir sempre igual, sinó saber combinar i treure el màxim partit a la nostra roba.

Un armari càpsula consisteix en seleccionar una sèrie de peces que puguem vestir durant tota una temporada i evitar estilismes repetitius i avorrits (en aquesta selecció no entren les peces de roba interior i pijames, ni tampoc la roba d'esport, ni els complements i sabates).

Per aconseguir un bon armari càpsula, recomanem utilitzar més de la meitat de l'armari en colors neutres, com el blanc i negre, beix, verds caqui, texans blaus, etc. I deixar una part del teu armari per a peces amb un toc de color per donar vida als teus looks.

Per donar un punt diferent als nostres looks, també és important tenir en compte el maquillatge, el pentinat i els complements, i saber com combinar-los amb els nostres outfits.

La selecció de moda de Duransisters

Des de Duransisters us proposem una selecció de diferents peces indispensables per crear el teu armari càpsula d'hivern i així fer milers de combinacions entre si:

Camisetes minimalistes i tops bàsics

Imprescindible tenir de diferents colors, teixits i formes. Poden ser de coll alt, rodó, sense mànigues, màniga llarga, curta, etc.

Jerséis minimalistes

Escull jerseis que t'abriguin del fred per completar el teu fons d'armari. Poden ser de coll alt o sense, més gruixuts o més fins, oversize o més enganxats. Tria alguns en colors neutres, com blanc, negre i beix, i alguns colors més cridaners, per donar color als teus looks d'hivern.

Pantalons

Nosaltres et proposem que escullis alguns més tipus esport, com uns texans que et sentis còmoda i afavorida (poden ser rectes, slouchy, mom jeans, amb campana, desgastats, etc.), i alguna opció de tall recte, més formal, que et serviran tant per anar més arreglada o per al dia a dia segons com els combinis.

Faldes

Tria la forma, material i longitud que més t'agradi i més còmoda et sentis. Com ja sabeu, nosaltres tenim debilitat per les faldilla midi setinades, són un must per als teus looks d'hivern, amb maxi jerseis.

Camises

Opta per un tall clàssic amb botons, tant de cotó com setinada. Com imprescindibles et recomanem una blanca i una altra negra, et serviran com a fons d'armari per a tots els teus looks.

Jaquetes d'estil minimalista

Hi ha moltes eleccions possibles: jaqueta texana, de cuir, blazer, etc. Les pots utilitzar soles en els dies que el clima és més agradable, però també per portar sota l'abric, i així afegir una peça més d'abrigar si no vols portar jersei gruixut.

 

Abrics

L'abric és la peça que més utilitzem i que més es veu en els nostres outfits d'hivern. Així que tria el que més s'adapti al teu estil: gavardina, plomes, abric peluix, etc.

De tota manera, et recomanem tenir a mínim dos, per poder combinar de mil maneres, i crear looks totalment diferents amb ells.

Fins aquí el nostre post sobre l'estil minimalista a la moda.

Si vols estar a l'última, no et perdis les següents entrades del blog de Duransisters! Fa un parell de setmanes, us explicàvem què ha de tenir un outfit de tardor ideal i, com que sembla que l'hivern encara està per arribar, si no l'has llegit, encara ets a temps d'aprofitar tots els nostres consells. 

Ens veiem al següent post :)

 

#readytowear