El teixit tweed

18/02/2021
#readytowear

El teixit tweed és un dels teixits clàssics per excel·lència, i aquesta primavera torna a estar de moda. En aquest post t'explicarem una mica la història, d'on ve i com combinar-lo tant pels teus looks més arreglats com els més informals.

 

El tweed és un teixit de llana aspra, càlid i resistent, la seva textura és calada i elàstica. El nom d’aquest teixit ve de la paraula escocesa tweel, que significa «tela creuada», tot i que també es diu que prové del riu Tweed, d’Escòcia.

El tweed te diferents acabats: el Harris, el Donegal, el Silk, entre molts d’altres, i procedeixen de diferents illes que rodegen aquestes terres, i per un altre costat, també depèn de la forma particular en que cada família de la zona teixia la llana, com els patrons Herringbone o Houdstooth.

Per què associem el tweed amb la famosa marca Chanel

La Coco Chanel i el Duc de Westminster, es van conèixer a mitjans dels anys 20, i segons diuen, van començar una relació amorosa.

Bendor, com era conegut el duc, era l’home més ric d’Anglaterra, però tot i així, era un amant del simple i el clàssic pel que fa la vestimenta, no era per res ostentós.

La Coco i el duc solien sortir a pescar, jugar a golf i fer passejades, i ella agafava la roba del seu amant, com ara els pantalons, les armilles i les seves jaquetes de tweed. Aixi va ser com la dissenyadora va conèixer aquest teixit, i va decidir adaptar-lo al vestuari femení, oferint a les dones les qualitats d’aquest teixit.

Tal i com hem comentat abans, el tweed és un material aspre i poc lleuger, així que la Coco va proposar fer tweeds més lleugers. I, tot i que li va costar convèncer els escocesos, al final ho va aconseguir, i al 1924 la famosa dissenyadora va introduir per primera vegada aquest teixit a la seva col·lecció, que feia fer a una fàbrica escocesa.

A finals dels anys 20 es va començar a utilitzar en abrics, vestits de dia, roba d’esport i en moltes altres peces, i altres modistes també el van començar a utilitzar. Però la Coco va ser la precursora d’aquesta moda, i per això el teixit es va convertir en un segell distintiu de la maison.

A principi dels anys 30 es va traslladar la producció a França, i es van començar a barrejar les llanes amb fibres artificials per aconseguir teixits més suaus, amb cos i fàcils de dur al dia a dia.

Des de llavors, aquest teixit es va convertir en un clàssic de la marca Chanel, reinventant-se cada temporada.

L’última proposa de la maison per aquesta primavera, i per seguir donant vida a aquest clàssic és la seva versió cropped.

Des de Duransisters ens unim a aquesta versió, i per aquest entretemps hem creat les armilles cropped, per així fer arribar aquesta peça al street style.

L’armilla de tweed és una peça molt polivalent. Sense deixar de banda els acabats luxosos que caracteritzen aquesta peça, com els botons grans (normalment daurats), els acabats desfilats o la barreja de colors a la seva composició, que fan que aquesta peça sigui súper fàcil de combinar, ho podem dur tant amb texans i unes esportives, o amb un look de convidada totalment formal.

Així que si encara no tens la teva armilla de tweed, no dubtis en visitar la nostra botiga o escriure’ns i estarem encantades d’assessorar-te.

Si vols estar a l'última, no et perdis les següents entrades al blog de Duransisters!

Ens veiem al següent post :)

 

#readytowear